Jakub Železný: PRVNÍ SLOVA o konfliktu se strážníky! Podívejte se na video

Rozmazaná silueta Jakuba Železného na videu městské policie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2023 13:50

Jakub Železný se dnes po mnoha spekulacích vyjádřil k incidentu na pražském Václavském náměstí, o kterém - aniž by ho jmenovala - informovala městská policie před několika dny. Moderátor České televize se omluvil a připustil, že měl reagovat jinak.

Železný na twitteru uvedl, že už včera ho o reakci na video zveřejněné Městskou policií hlavního města Prahy žádali novináři z bulvární televize. Tehdy podle svých slov nevěděl, o co jde.

"Tak jsem dnes shlédl: Vteřina, kdy se dovíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. PAK zapne kameru. (A MP video sestříhá). I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se," napsal moderátor Událostí a Událostí, komentářů.

Městská policie zveřejnila video na facebooku už minulý týden ve čtvrtek. "Tentokrát nenabídneme žádné akční scény v podobě hmatů, chvatů, pout či namířené pistole. Půjde spíš o jakousi 'konverzační' etudu, kterou i přes délku videa doporučujeme dokoukat až do konce," uvedla k záběrům.

Zatímco Železný strážníkům vytkl, jak video sestříhali, v příspěvku na sociální síti se policisté dočkali ocenění za "profesionální a klidný přístup strážníků s jistou dávkou nadhledu". 

"Snaha vyřešit banální dopravní přestupek upozorněním a výzvou k odjezdu se rozvinula ve čtyřicetiminutový proces, který vedle strážníků zaměstnal zcela zbytečně i policisty," dodala městská policie.

Zdali bude na incident nějak reagovat Česká televize jako zaměstnavatel moderátora, zatím není jasné. 

Témata: Jakub Železný