Rána pro Daru Rolins: Pavel Nedvěd může skončit až na 8 let ve vězení?

Pavel Nedvěd a Dara Rolins 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. března 2023 17:56

Bývalého viceprezidenta Juventusu Pavla Nedvěda může soud poslat do vězení až na osm let. Uvádí to tuzemská i zahraniční média v souvislosti s vyšetřováním účetnictví fotbalového klubu.

Turínské státní zastupitelství podalo na konci roku návrh na obvinění bývalého předsedy Juventusu Andrey Agnelliho a deseti dalších členů představenstva včetně místopředsedy Pavla Nedvěda kvůli falšování účetnictví klubu. 

Italské úřady obvinily vedení Juventusu z falšování účetnictví už předloni, loni v dubnu ale byli všichni činovníci zproštěni viny. Od října ale Nedvěd a dalších 14 funkcionářů opět čelili vyšetřování. Dlouholetý český záložník Juventusu a další představitelé turínského celku jsou podezřelí, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů brali protiprávní provize a investorům vykazovali falešné zisky.

Juventus ale jakékoliv nelegální chování popírá. "Účetní postupy v napadených účetních výkazech jsou v souladu s platnými účetními zásadami," uvedli zástupci klubu v prohlášení. "Juventus je i nadále přesvědčen, že vždy jednal správně a hodlá hájit své firemní, ekonomické a sportovní zájmy," dodali.

Celá věc nyní poputuje k soudu, kde se v předběžném slyšení rozhodne o případném vznesení obžaloby. Podle webu isport.cz se tak stane 27. března a server dodává, že Nedvědovi může hrozit až osm let vězení.

"Za padělání účetnictví může obviněný obdržet od 3 do 8 let odnětí svobody, za falešnou fakturaci 18 měsíců až 6 let, za nepravdivá prohlášení o transakcích od 1 do 6 let, za podvodná prohlášení 2 roky až 4,5 roku a za maření činnosti dozorčích orgánů 1 až 4 roky," doplňuje server topky.sk.

Ten také dodává, že z nastalé situace určitě není nadšená ani jeho přítelkyně Dara Rolins, se kterou momentálně prožívají to nejkrásnější období. 

Témata: Pavel Nedvěd