Hana Fialová přišla o svou Cenu Thálie! Museli jí vyrobit novou!

Hana Fialová přebírá Thálii

Autor: ČTK

21. února 2023 21:37

Ostravská muzikálová zpěvačka a herečka Hana Fialová má novou Thálii. Původní sošku ji krátce po předání loni na podzim v pražském Národním divadle rozbil nešťastnou náhodou fotograf.

Novou plastiku si převzala z rukou šéfky ostravského muzikálu Národního divadla moravskoslezského a režisérky Gabriely Petrákové a dramaturgyně divadla Hany Novákové v sobotu po představení Květiny pro paní Harrisovou.

Dvojnásobná držitelka Ceny Thálie měla loni v listopadu po slavnostním ceremoniálu smůlu. Sošku jí rozbil jeden z fotografů, když o ni omylem zavadil brašnou. S plastikou, která vzniká podle výtvarného návrhu architekta Bořka Šípka, se umělkyně nestihla ani vyfotografovat.

Krátce po této události ji ale představitelé Herecké asociace, která ceny uděluje, slíbili dodání náhradní sošky. "A tuhle už si budu pořádně držet a nikomu ji nedám," řekla Fialová po opakovaném předání.

Fialová cenu dostala za titulní roli v muzikálu Květiny pro paní Harrisovou uvedeném v Národním divadle moravskoslezském v roce 2020. Podle poroty přesně vystihla bezelstnou povahu, spontánní laskavost a dobrosrdečnost uklízečky Ády Harrisové.

V hereckém i pěveckém ztvárnění Fialové se přesvědčivě zrcadlily všechny Ádiny touhy, krize a pády. Fialová získala Thálii už v roce 2014 za roli Edith Piaf v inscenaci Edith a Marlene.

Témata: Hana Fialová