Simona Babčáková slaví padesátiny! Víte, čemu se kromě herectví věnuje?

Simona Babčáková 2

Autor: ČTK

21. února 2023 20:49

Herečka Simona Babčáková, která dnes slaví padesátiny, je nejen členkou Dejvického divadla, hojně obsazovanou do komediálních filmových či televizních rolí, ale také improvizátorkou, moderátorkou, mentální koučkou a průvodkyní sebepoznáním.

Známá je třeba ze seriálů Čtvrtá hvězda či Comeback, hrála v nespočtu filmů, například Úsměvy smutných mužů či Přání k narozeninám. V roce 2021 se zúčastnila spolu s Martinem Prágrem 11. řady soutěže StarDance …když hvězdy tančí.

Osobitá herečka a žákyně improvizátora Jaroslava Duška Babčáková se narodila v Šumperku a vystudovala Zlínskou školu umění. Prošla scénami Městského divadla Zlín a pražského Divadla v Dlouhé, působila též v Klicperově divadle v Hradci Králové. V současné době je členkou souboru Dejvického divadla v Praze, kde hrála v řadě inscenací (Černá díra, Spřízněni volbou, Love Story, Tramvaj do stanice touha atd).

Za své výkony na jevišti byla nominována na cenu Alfréda Radoka jako objev roku a herečka roku. Uvádí i své vlastní improvizační večery.

Témata: Simona Babčáková