Zemřel Milan Schelinger (†70), bratr Jiřího Schelingera!

Milan Schelinger

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. února 2023 13:13

Ve věku 70 let zemřel kytarista a zpěvák Milan Schelinger, který byl bratrem slavného zpěváka Jiřího Schelingera.

Milan Schelinger nedosáhl takové slávy jako jeho bratr, přesto měl i on početnou základnu fanoušků. Hrál například se skupinou Projektil nebo spolupracoval s The Plastic People of the Universe.

Milan se věnoval i politice. Byl monarchista a následně působil jako předseda strany Koruna Česká. Do své smrti hrál v revivalové kapele nejslavnější písně svého bratra.

Jiří zemřel v pouhých třiceti letech za nevyjasněných okolností v Bratislavě, kde měl skočit opilý ze Starého mostu do Dunaje a utopit se. "Příčinou měl být údajně infarkt. Totožnost těla nikdy nebyla určena žádným rodinným příslušníkem. Závěr, že se jedná o bratra, byl učiněn na základě zubařské karty. Ale jak to doopravdy bylo, tak to se nikdo nikdy nedoví. Nikdo u toho nebyl, nikdo to neviděl,“ cituje Milana server CNN Prima News.

"Bylo to strašné období. Čekal jsem ho v neděli na pivo a nedočkal se. Dokonce jsem se šel v pondělí ráno ostříhat, jak jsem byl ve stresu. A teprve pak jsme se to dozvěděli. Všem se nám úplně změnil život," přiznal serveru, který na jeho úmrtí upozornil.

Témata: Milan Schelinger