Dagmar Havlová prožívala prezidentskou volbu: Pravda zvítězila?!

Dagmar Havlová odevzdává hlas v prezidentských volbách.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. ledna 2023 17:47

Novou první dámou bude od března Eva Pavlová, která tak vystřídá Ivanu Zemanovou. Je to pak už dvacet let, co byla manželkou prezidenta Dagmar Havlová. Jak prožívala letošní prezidentské volby?

Havlová dávala najevo své sympatie k Petru Pavlovi na sociálních sítích, když mimo jiné sdílela záběry z aktu, kdy jej vyznamenal její manžel Václav Havel. K volbě prezidenta se pak v jednom příspěvku obsáhle vyjádřila.

"Doufám a modlím se za to, aby to byl člověk moudrý, který vnese do našich srdcí a myslí klid a pocit bezpečí. Pocit vlastenectví a hrdosti na naši malou zem. Někdo, kdo nás bude chránit a bránit otevřeností, pravdomluvností a odpovědností. Kdo s námi povede slušný dialog , protože bude námi zvolen a nám se za své činy zodpovídat," spustila herečka.

"Chci být občankou České republiky, která bude v zahraničí hrdě vyslovovat jméno naší země a našeho prezidenta," dodala.

Po vyhlášení výsledků pak přispěchala s gratulací a zveřejnila obrázek prezidentské standarty s nápisem "Pravda vítězí".

Témata: Dagmar Havlová