Amatérský kýč! Gottovi dostali studenou sprchu od odborníka!

Karel Gott 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. června 2018 15:50

Manželka Karla Gotta Ivana se dala na malování a jeden její obrázek mohly vidět tisíce Čechů. Nakreslila totiž portrét k nové desce svého muže Ta pravá. Podle odborníků je to ale prachsprostý kýč!

Ivana Gottová svého manžela v ateliéru jen navštěvovala. Změna nastala až v listopadu 2015, když se Gott léčil na onkologickém oddělení kvůli rakovině mízních uzlin

Sama totiž sedla za plátno a malování ji psychicky pomáhalo náročné chvíle léčby Karla Gotta zvládnout. Portrét Karla Gotta namalovaný Ivanou tak teď zdobí zadní stranu Slavíkovy nové desky s názvem Ta pravá.

Ivana Gottová tak na zadní stranu bookletu zvěčnila Karlovu tvář přesně tak, jak je vyfotografovaná na přední straně desky.

A nutno dodat, že někomu se tento nápad líbí. "Byla jsem velmi mile překvapená, jaký malířský talent má, a proto nás napadlo, že by mohla do bookletu udělat Karlův portrét,“ řekla Blesku ředitelka Supraphonu Iva Milerová.

Přišla ale i ostrá kritika. "Neviděl jsem originál, tak jen zběžně: Jedná se o typickou amatérskou práci s velkým procentem kýče. Zpěváci a herci jsou často objektem nejrůznějších amatérských malířů. Řekl bych, že tohle je typický produkt," řekl Blesku bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová