Problémy Romana Zacha: Sedí kvůli kolegům!

Zach, Roman

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. června 2018 21:46

Herce Romana Zacha (44) je těžké přehlédnout – a to nejen kvůli jeho charismatickému vzhledu, ale především kvůli výšce. Se svými 202 centimetry většinu svých kolegů převyšuje o hlavu, občas i o dvě! To ale často bývá velký problém!

Zach patří k hercům, které režiséři rádi obsazují, což dokazuje i fakt, že má tento herec na svém kontě celou řadu seriálů. Do paměti se divákům vryl jako doktor Šebek v Ordinaci v růžové zahradě, v tuto chvíli ho ale můžeme vidět na obrazovce jako jiného lékaře – Romana Vilkina alias Rasputina v Modrém kódu.

Při natáčení se Zachem ale musí režiséři řešit zásadní problémy - na některé záběry je příliš vysoký, proto se na místě musí upravovat scénář! Pokud se nejedná o záběr zdálky, stává se, že Zach točí vsedě!

No a když má vést dialog s kolegou či kolegyní, kteří jsou výrazně menší, Zach opět sedí anebo leží, aby se nějak vyrovnal výškový rozdíl. „Já s tím problém nemám, to mají jiní se mnou," prozradil s úsměvem Zach pro magazín Sedmička.

Problémy s výškou se projevily také třeba v době, kdy se Roman zapojil do oblíbené soutěže StarDance. „Snažíme se to proměnit ve výhodu. Prostě vycházíme z toho, že lepší než to zakrývat nebo kamuflovat, je přiznat to a obrátit v náš prospěch. Někdy se třeba schválně krčím. No a někdy se prostě jen bohužel zapomenu narovnat,“ vyprávěl tehdy se smíchem Roman. 

Témata: Roman Zach