Pohlreichův velký televizní PŘESTUP: "Šéfe" mu teď budou říkat jinde!

Zdeněk Pohlreich

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2023 10:20

Zdeněk Pohlreich už je mnoho let velkou televizní osobností, dosud spojenou s Primou. Tomu je ale konec. Nova oznámila, že "šéfa" přetáhla do svých řad. V nové řadě MasterChefa ho ale nečekejte.

Nový pořad má kuchaře přímo v názvu, jmenuje se totiž Pohlreichův souboj restaurací. A i když jsou diváci zvyklí ho vidět, jak kritizuje, tentokrát se mu mají dostat pod ruce ti nejlepší.

"Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Chtěl bych ukázat nejlepší restaurace," vysvětlil "šéf" pro Novu. 

Podle Pohlreicha formát vychází z britského pořadu Ramsay’s Best Restaurant. Vždy se střetnou dva podniky se stejně zaměřenou kuchyní. Čeká je několik úkolů a test, při němž budou mít dvě hodiny na obsloužení všech hostů. Samozřejmě s náležitou kvalitou.

"Následně se proti sobě ty dvě restaurace postaví u mě v kuchyni. Dostanou konkrétní surovinu a budou muset připravit jídlo, které je stylem vystihuje, ale také které je dostane do dalšího kola. Protože jenom jedna může vyhrát," popsal Pohlreich.

Témata: Zdeněk Pohlreich