Herci z filmu Přání k narozeninám vzpomínají na narozeniny

Z filmu Přání k narozeninám

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. ledna 2023 22:24

V polovině ledna přijde do kin komedie Přání k narozeninám slovenské režisérky Marty Ferencové. Ta do filmu obsadila tým herců, kteří zavzpomínali na narozeniny, jež se pro ně staly nezapomenutelnými. Ať už na svoje, nebo připravované pro někoho jiného…

Tomáš Klus popsal oslavu svým třicátých narozenin, o které do poslední chvíle netušil. „Připravila ji moje žena a můj manažer. Záminkou byl rozhovor v rádiu, což ale byla vlastně převlečená oslava. Čekala tam na mě spousta lidí, které jsem potkal během celého svého života. Když mi bylo osm, když mi bylo patnáct, když mi bylo dvacet… Byli z různých světů a já jsem měl pocit, že jsem ve snu. Vůbec to nedávalo smysl, vždyť se navzájem neznali, co tam dělali? A na konci celého špalíru stál Wabi Daněk a hrál mi. To jsem byl fakt šťastný,“ svěřil se herec a zpěvák.

Oslavu čtyřicátin pro Jaroslava Plesla zase přichystal Ivan Trojan. „Když jsem měl mít čtyřicáté narozeniny, byli jsme s Dejvickým divadlem zrovna v Bratislavě a já dopředu předeslal, že nic slavit nehodlám. Po představení jsem zamířil rovnou na hotel, ale zastavil mě Ivan, že si dáme alespoň malé pivo v Dosce, což je divadelní klub VŠMU. Když jsme tam dorazili, vypadalo to, že mají zavřeno, všude bylo zhasnuto, žádný pohyb. Říkal jsem Ivanovi: ‚Podívej, mají zavřeno a já to vlastně ani slavit nechci.‘ Jenomže on trval na svém. Otevřeli jsme dveře, najednou se rozsvítilo a bylo tam asi 60 lidí, kteří za mnou přijeli. Přinesli mi obrovský dort ve tvaru hradu se čtyřicítkou. Bylo to opravdu velké a nesmírně milé překvapení. Jako z filmu,“ zavzpomínal herec, který má v oblibě hrady a zámky.

Na padesáté narozeniny Ivana Trojana zase zavzpomínala Simona Babčáková. „Navždy si budu pamatovat padesátiny Ivana Trojana, který nevěděl, že se chystá oslava. Podařilo se to utajit, normálně začalo představení a asi po deseti minutách, po určité narážce Mirka Krobota, se rozsvítil sál, a on viděl, že je plný jeho milovaných lidí. V tu chvíli jsem si myslela, že se mu srdíčko zastaví. Bylo to krásný,“ popsala herečka z Dejvického divadla.

Další herci z filmu mají oslavy spojené se zahraničím. Rodina Igora Orozoviče pochází z Balkánu, a tak se hercova nejoblíbenější historka týká i oslav v tomto duchu. „Nezapomenutelná pro mě byla oslava 50. narozenin mojí mamky. Bylo to v takovém Bosna grillu, který už dneska neexistuje. Bylo nás tam hrozně moc a protože jsme balkánská rodina, objednal jsem jako překvapení balkánskou hudbu, kamarádku, která zpívala balkánské cikánské písničky. Byl to strašný mejdan a bylo to skvělé! Dodneška mám fotku se strejdou, jak ležíme na chodníku před restaurací a koukáme na hvězdy,“ popsal oslavu herec.

Jaroslav Dušek zase zavzpomínal na svoji padesátku. „Asi nikdy nezapomenu na oslavu mých padesátin v Chorvatsku, na kterou se přišli podívat delfíni. Čekali v partě hned u výjezdu z přístavu,“ popsal herec. Jeho filmová žena Eva Holubová preferuje oslavy narozenin svých dětí, dvojčat Karolíny a Adama. „Mají je ale o prázdninách, a to se teď málokdy podaří dát dohromady. Vybavuju si ale, když jim bylo 18 let, a byli jsme na Sicílii. Oslavu nám uspořádali v místní kavárně. Sicilané oslavují i matku dětí. Dávají se jí květiny, děti jí děkují, že jim dala život. Je to takový den matky, že se jí ten den narodily děti,“ popsala herečka hezkou tradici.

Snímek Přání k narozeninám, jehož hrdým mediálním partnerem je server stars24.cz, dorazí do kin 19. ledna.

Témata: film Přání k narozeninám