Vyznání Ivany Gottové: Co před všemi celá léta tajila?

Gottová, Ivana 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. června 2018 11:13

Manželka Karla Gotta Ivana se vydala ve stopách svého manžela! I ona se dala na malování, jeden její obrázek mohly vidět tisíce Čechů a ani o tom nevědí!

Ivana Gottová svého manžela v ateliéru nejprve jen navštěvovala. Občas mu pomáhala a proplachovala Karlovy štětce. Změna nastala až v listopadu 2015, když se Gott léčil na onkologickém oddělení kvůli rakovině mízních uzlin

„Tak dlouho jsem Karlovy štětce čistila, až jsem si jednou v noci po návratu z nemocnice za plátno také sedla. Malování mi psychicky pomáhalo náročné chvíle manželovy léčby zvládnout,“prozradila Ivana.

Portrét Karla Gotta namalovaný Ivanou tak teď zdobí zadní stranu Slavíkovy nové desky s názvem Ta pravá.

Ivana Gottová tak na zadní stranu bookletu zvěčnila Karlovu tvář přesně tak, jak je vyfotografovaná na přední straně desky. „Nejdřív jsem pana Gotta nafotil, poslal jsem manželům asi deset fotek a podle jedné z nich Ivana namalovala obraz. Ten nápad rozhodně nevzešel ode mne, asi to vymyslela Ivana... A myslím, že je to fajn,“ řekl Blesku fotograf Ondřej Pýcha.

Nápad takto Gotta zvěčnit ale nevzešel od jeho ženy. „Když jsem v posledních třech letech navštěvovala Gottovy v jejich domě, občas jsme zavedli řeč i na Karlovo malování. Ten se několikrát zmínil o tom, že jeho žena ráda maluje, a občas mi ukázal i její obrazy,“ prozradila ředitelka Supraphonu Iva Milerová.

Milerová také přiznala, že byla velmi mile překvapená, jaký malířský talent Ivana má. „Proto nás napadlo, že by mohla do bookletu udělat Karlův portrét. Vnímáme to jako jistou formu vyznání Karlovi,“ dodala.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott