Jan Hrušínský měl smutný den: Hrozivý útok smečky psů!

Jan Hrušínský 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. prosince 2022 15:15

Jan Hrušínský měl v úterý smutný den, přišel totiž o čtyřnohého kamaráda. Roztrhala smečka nevychovaných psů, nad nimiž neměl jejich pán prakticky žádnou kontrolu.

Kocour Jupík ráno zmizel na sousedovu zahradu, kam ale vlétli tři psi bez náhubků. "Vrhli se na rozespalého kocoura, který bohužel poprvé v životě nestačil zdrhnout," popsal Hrušínský na facebooku s tím, že majitel psů jen na vše zíral.

Na útok nejprve upozornil svou paničku pes hercovy dcery Kristýny, která v pokročilém stadiu těhotenství, konkrétně v devátém měsíci, přelezla přes plot. Od ní se teprve o všem dozvěděl on.

"Slyším, jak Kristýna křičí něco o Jupíkovi. Letím v pyžamu taky ven. To už ale bylo zřejmě pozdě. Pak už mi jen podali bezvládného Jupíka. Dýchal, ale na nářek neměl sílu. Chlupy slepené od psích slin, jazyk venku z pusy," uvedl člen slavného hereckého rodu.

S kocourem se odjelo na veterinu. "Jupík ještě dýchal, byl v šoku a stále bezvládný. Když mu doktor zavedl kanilu s léky, začal mňoukat. To dávalo naději. Nechali si ho tam a řekli, ať jdeme domů, že dají vědět, jakmile zjistí, jak je opravdu na tom," poznamenal.

"Asi za dvě hodiny veterinář zavolal, že Jupík dobojoval. Měl prokousnutý hřbet, levou zadní nohu vytrženou z kloubu a také prokousnutou. Protržená střeva. Kousance na břiše a na krku. Vzdal to. Ještě před chvílí úplně zdravý kocour, mazlík s úžasnou povahou," dodal Hrušínský s tím, že mazlíčka pohřbil na zahradě. 

Témata: Jan Hrušínský