Měsíce trpěla v obrovských bolestech? Útrpné okolnosti smrti Vránové prozrazeny!

Gabriela Vránová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. června 2018 23:07 | Aktualizováno: 19. června 2018 23:46

Slavná česká herečka Gabriela Vránová, která zemřela v sobotu ráno po dlouhé nemoci, netrpěla jen poslední dny a týdny. Bolesti jí sužovaly dlouhé měsíce, během kterých se prakticky ani nepostavila!

Ačkoliv se původně spekulovalo, že příčinou její skonu byly zhoubné nádory, nakonec se ukázalo, že zemřela na něco jiného. Herečce údajně selhaly ledviny, které byly oslabené rakovinou, s níž dlouho bojovala.

Nádor tlustého střeva jí lékaři sice vyoperovali, úlevy se ale nedočkala. "Jsem přinucena kvůli bolestem ležet, tak se hodně dívám na televizi," uvedla před časem pro Aha.

Podle svých slov na bolesti brala prášky a mazala si různé masti, moc to ale nepomáhalo. Velké bolesti břicha jí totiž trápily posledních 18 měsíců života.

Přesto až do poslední chvíle věřila, že se uzdraví a opět se postaví na nohy. To se už ale bohužel nepovedlo.

Vránová byla vdaná za středoškolského profesora matematiky Jiřího Kepku, bratra herce Jaroslava Kepky. Jejich syn Ondřej, který je známý dětskou rolí Honzíka v televizním seriálu Arabela, je nyní režisérem zejména televizních filmů.

Dlouholeté člence Divadla na Vinohradech bylo 78 let. Hrála v řadě televizních inscenací a filmu, seriálové role měla v Chalupářích nebo Sňatcích z rozumu.

Díky svému specificky zabarvenému hlasu ji posluchači znali z rozhlasových her a pohádek. Neopomenutelná je rovněž její práce v dabingu, za který obdržela Cenu Františka Filipovského.

Kariéru zahájila v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, odkud po dvou sezonách přešla do pražského Divadla na Vinohradech. Členkou jeho činoherního souboru byla více než 40 sezon, ztvárnila například titulní role v představeních Nora a Maryša nebo vdovu Plajznerovou v divadelní pohádce Dalskabáty, hříšná ves aneb zapomenutý čert.

Témata: Gabriela Vránová