Gott splnil Marešovi šestnáct let starý sen. Vyrovná se Leoš Kájovi?

Karel Gott 4

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

17. června 2018 19:55

Karel Gott (78) a Leoš Mareš (42) spolu zazpívali na jednom pódiu. Gott měl v O2 aréně koncert s hosty. Jedním z hostů byl i Leoš Mareš, se kterým si zazpíval píseň Být stále mlád.

Koncert podle odhadu přítomných novinářů navštívilo přes 12.000 posluchačů všech generací. Vystoupení, které si Gott sám moderoval, doprovázely světelné efekty, umělý déšť a projekce na velké LED obrazovky. Ve skladbě Být stále mlád se objevil rapující Leoš Mareš. Pro Leoše se tak šestnáct let starý sen stal skutečností.

Před 16 lety jsem napsal text o tom, jak ten čas letí. Bylo mi dvacet šest a měl jsem sen, že by refrén k němu byla píseň “Být stále mlád” a že by ho zpíval Karel Gott. Tenkrát jsem za ním samozřejmě nešel. Styděl jsem se a věděl jsem, že by kluk v kožichu s takovým přáním působil dost trapně. Ten nápad jsem zaplašil, ale moje slova už existovala, tak jsem je využil na svém druhém albu. Píseň se jmenovala “Už jsme zase starší” Když už jsem na to dávno zapomněl, tak jsem najednou roce 2010 uslyšel z rádia německého rapera Bushida jak rapuje a KAREEEEL GOOOOT mu zpívá refrén “Für immer jung” Stáhlo se mi hrdlo. “Nééé to byl přece můj nápad už v roce 2002” Myslel jsem si, že se tím příběh skladby “Být stále mlád” pro mě definitivně uzavřel a už se nikdy nestane skutečností. Uběhlo dalších osm let a letos mi Karel Gott zavolal a pozval mě na svůj koncert v O2 Aréně. Myslel jsem si, že mi nabízí vstupenky někam na tribunu a byl jsem za ně šťastný. Když mi vysvětlil, že by chtěl se mnou na podiu udělat nějakou písničku, stáhlo se mi hrdlo podruhé. Vzpomínka na dávný nápad vytryskla jako gejzír. .... a Karel souhlasil. Dnes se v O2 Aréně můj šestnáct let starý sen stal skutečností. Děkuju MISTŘE Jen Váš, Leoš z Berouna

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares), Čen 12, 2018 v 2:25 PDT

Témata: Karel Gott Leoš Mareš