Jiří Menzel (†82) se dočkal: Odhalení hrobu jen krátce před Dušičkami!

Češi se loučili s Jiřím Menzelem 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. listopadu 2022 13:43

Příznačně jen den před Dušičkami byla na sociálních sítích odhalena poloha hrobu režiséra Jiřího Menzela, který zemřel v roce 2020 ve věku 82 let. Kam se mohou lidé přijít slavnému filmaři poklonit?

V září uplynuly dva roky od smrti Menzela, která přišla po vleklých zdravotních potížích. Necelé dva měsíce po smutném výročí přišel se zajímavou informací jeden z jeho vážených kolegů.

"Kdo by chtěl zapálit svíčku nebo přinést kytku na hrob velkého českého režiséra a herce Jiřího Menzela, tak od včerejška může na Vyšehradském hřbitově," uvedl dnes na twitteru Jan Hřebejk.

Kdo bychtěl zapálit svíčku nebo přinést kytku na hrob velkého českého režiséra a herce Jiřího Menzela, tak od včerejška může na Vyšehradském hřbitově, v sekci.13, mezi Janem ( a Josefem) Kaplickým a švagry Iljou Hurníkem a Petrem Ebenem pic.twitter.com/5UJtskoJsb

— Jan Hřebejk (@JanHrebejk) November 1, 2022

Známý režisér dále prozradil, že náhrobní kámen je z ostrova Brač. "Jiří Menzel v Chorvatsku často a rád pracoval. Ze stejného mramoru je třeba i Bílý dům ve Washingtonu," dodal.

Vyšehradský hřbitov je místem odpočinku mnoha významných českých osobností a jejich rodin, ať už šlo o umělce, sportovce nebo politiky. 

Témata: Jiří Menzel Jan Hřebejk