Konec slavné tradice! Marta Kubišová už 17. listopadu Modlitbu pro Martu nezazpívá!

Marta Kubišová 2

Autor: ČTK

25. října 2022 13:54

Posledním pěveckým vystoupením Marty Kubišové pravděpodobně zůstane koncert v pražské Lucerně 16. listopadu 2019. Zpěvačka, která 1. listopadu oslaví 80. narozeniny, nezazpívá svoji slavnou Modlitbu pro Martu ani letos 17. listopadu.

"Zpívání je čtyřicet let mého života, ale zpívat Modlitbu už nebudu. To za mě bezvadně zvládá Aneta Langerová a spousta jiných dobrých zpěvaček, tak ať si to střihnou. Rozhodně kvůli tomu nebudu dávat dohromady kapelu," uvedla pro ČTK.

Svou pěveckou kariéru ukončila Kubišová v roce 2017, výjimečně však zazpívala 30. září 2018 v Obecním domě v Praze. Vystoupení bylo součástí koncertu s názvem Příběh hudby - 100 let. Její poslední vystoupení viděli diváci ve zcela zaplněné pražské Lucerně 16. listopadu 2019, kdy zazpívala jako host programu s názvem Samet 30.

"K Modlitbě mohu říct, že je to úžasná píseň, ze které se stala společenská hymna. V současné době je ještě aktuálnější moje píseň A to mě trápí s úžasným textem Václava Kopty, který je přesně o dnešní době," uvedla Kubišová k písni ze svého posledního alba Soul.

Letos bude Kubišová vyprávět svůj životní příběh 17. listopadu na akci Noc s legendou ve Strakonicích. Jde o pokračování besed s moderátorem doplňovaných projekcemi a hosty. Předchozích besed se zúčastnili například herečky Iva Janžurová a Eva Holubová, popularizátor společenské etikety Ladislav Špaček, kardiolog Petr Neužil nebo modelka Taťána Kuchařová.

Témata: Marta Kubišová