Karel Gott poprvé podal žalobu! Co se děje?

Karel Gott 11

Autor: Lelková, stars24.cz

15. června 2018 8:04

Pražský soud řeší žalobu Karla Gotta (78) na fotografa Jiřího Krušinu, který předloni vydal knihu vzpomínek Na cestách slavíkem. Několikanásobný Slavík ale tvrdí, že vyšla bez jeho autorizace a některé fotografie ho velmi rozčílily. Po fotografovi a nakladatelství chce stažení knihy z prodeje a omluvu!

Podle informací jde o úplně první žalobu na ochranu osobnosti, kterou Gott za desítky let na hudební scéně podal. K soudu ale zpěvák osobně nepřišel, v jednací síni ho zastupuje advokát Petr Ostrouchov.

Vedle obou advokátů Gotta a novináře Krušiny se posadili ještě další dva právníci. Jeden zastupuje vydavatelství Nafri, které knihu vydalo v roce 2016, a druhý advokát zastupuje olomouckou tiskárnu. Ta se brání, že s případem nemá nic společného, jenom knihy vytiskla na žádost nakladatele. Karlu Gottovi v knize vadí některé publikované historky a více než deset osobních fotek, na kterých je zachycen v šatně, limuzíně nebo v domácím oděvu.

„Řada fotografií byla pořízena a následně použita bez jeho vědomí. V knize jsou historky, které patří do okruhu jeho soukromí nebo okruhu jeho nejbližších přátel či spolupracovníků, a pan Gott nemá zájem je publikovat. Požadujeme, aby ta kniha nebyla obchodována a pan Gott dostal omluvu,“ prozradil iDnes.cz advokát Petr Ostrouchov.

Témata: Karel Gott soudy Jiří Krušina