Petr Jákl: Po Žižkovi pracuje s Gladiátorem!

Petr Jákl (režisér)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

4. října 2022 20:12

Začátkem září se začal v Austrálii natáčet nový akční thriller s názvem Land of Bad. Režie se ujal Will Eubank, který společně s Davidem Frigeriem napsal i scénář. V hlavních rolích se představí držitel Oscara a Zlatého glóbu Russell Crowe či hvězda série Hunger Games Liam Hemsworth. A jako jeden z producentů bude pod filmem podepsaný i Petr Jákl.

Will Eubank se naposledy představil režií snímků Paranormal Activity: Next of Kin nebo akčním sci-fi Pod vodou, David Frigerio zase thrillerem Crypto nebo společným snímkem Signál z neznáma. V akčním thrilleru Land of Bad, jejich nejnovějším počinu o bezpilotních letadlech a misi Delta Force, se objeví Russell Crowe, který jde ve svých 58 letech z projektu do projektu. Další hvězdou filmu bude Liam Hemsworth, jenž se na place potká i se svým starším bratrem Lukem Hemsworthem (Thor: Láska jako hrom).

„Ze spolupráce s Russellem a Liamem jsem naprosto nadšený, zcela totiž naplňují moje představy o tom, jak mají hrdinové vypadat,“ svěřil se režisér Will Eubank. Nadšený je samozřejmě i Petr Jákl, který byl několik posledních let zcela ponořený do historie „středoevropského bojového umění“ přelomu 14. a 15. století.

„Už skoro 11 let žiju ve středověku. Alespoň obrazně řečeno. Teď, když je Jan Žižka konečně v kinech, se i já můžu posunout dál. Russel Crowe pro mě navždy zůstane gladiátorem ze stejnojmenného filmu Ridleyho Scotta. Vždycky jsem s ním chtěl spolupracovat. A Liam je stoupající hvězda, takže je tahle kombinace herců ideální,“ osvětlil režisér a producent Petr Jákl.

Českému koproducentovi filmu je blízké i prostředí, ve kterém se teď bude nějaký čas pohybovat. „Natáčíme v Austrálii, kterou miluju díky olympiádě v Sydney, kde jsem závodil v judu. Mám z té doby na Austrálii nezapomenutelné zážitky. Navíc jsme začali natáčet o pár dní dřív, než se plánovalo a padlo to přesně na mé narozeniny. Tak doufám, že budu dostávat v budoucnu víc takových dárků,“ dodal se smíchem Jákl.

Jákl v současné době dokončuje jako producent několik amerických snímků, jako například 57 seconds s Morganem Freemanem nebo Savage Salvation s Robertem De Nirem a Johnem Malkovichem. V říjnu bude v Americe distribuován thriller/horror The Inhabitant volně inspirovaný příběhem známé americké vražedkyně Lizzie Borden, kde je taktéž producentem.

Témata: Petr Jákl (režisér) Russell Crowe