Štefan Margita prozradil: Je mu smutno, že Hanka Zagorová tohle už nezažila!

Hana Zagorová s manželem Štefanem Margitou. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2022 21:28

Umělecké sdružení Artes předalo titul Mistr zábavního umění několika letošním laureátům. Jejich výběr zveřejnilo sdružení už v květnu, ceny se udílely v pražském Divadle Lucie Bílé a obdrželi je zpěváci Daniel Hůlka a Hana Zagorová, herci Simona Stašová, Miroslav Donutil a Petr Nárožný a spisovatelka Halina Pawlowská.

Hana Zagorová ale bohužel před několika týdny zemřela a cenu si tak vyzvednout nemohla. To mrzí i vdovce Štefana Margitu, který se svým smutkem netajil na sociální síti.

"Je mi smutno, že si Hanka nemohla cenu převzít. Děkuju za ní!" napsal na Instagramu a připojil několik fotografií z celé akce.

Artes je profesní organizací interpretů a tvůrců z oblasti zejména zábavního umění. Chce umělce zastupovat, hájit jejich umělecké, sociální a další zájmy. Spolupracuje s dalšími organizacemi umělců a pracovníků v kultuře a pořádá umělecké akce, přehlídky tvůrčí činnosti či odborné semináře.

V čele Artesu stojí jako jeho předseda moderátor Jožka Zeman a v jeho vedení je třeba šéfredaktor Nakladatelství Olympia Tomáš Hejna, režisér Tomáš Magnusek nebo zpěvák Stanislav Hložek. Cena Mistr zábavního umění, jejíž laureáty každoročně navrhují sami kolegové za celoživotní přínos, se letos udílí posedmé. V minulých letech byli oceněni například Karel Gott, Jiřina Bohdalová, Jiří Menzel, Jitka Molavcová, Václav Neckář a řada dalších umělců.

Témata: štefan margita Hana Zagorová