Gabriela Soukalová: První popis dramatu v italských horách!

Gabriela Soukalová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. září 2022 9:19

Gabriela Soukalová poprvé popsala drama v italských horách, kde strávila noc, než ji našli místní záchranáři. Šlo někdejší vrcholové sportovkyni opravdu o život?

Soukalová ve středu vyrazila během rodinné dovolené v Livignu sama na kole. Sesuv půdy jí ale neumožnil pokračovat po předem stanovené cestě. Následovaly už jen samé problémy. 

Biatlonistka nejprve rezignovala na kolo a rozhodla se pokračovat pěšky. Jenže ani další cesta nevedla tam, kam si myslela. Navíc se jí kvůli používání navigace vybil telefon. Nakonec dospěla k závěru, že bude muset v horách přenocovat. 

"Našla jsem si místo v závětří a vylezla kvůli zvěři výš nad břeh. Snažila jsem se i cvičit, abych neztrácela tělesnou teplotu a byla schopná v tom mrazu přežít," popsala televizi CNN Prima News.

Ráno se opět vydala na cestu vstříc záchranářům, jenže vrtulník pátral na jiných místech. Drama má naštěstí dobrý konec. "Když se mě ptali, kudy jsem byla schopna vylézt nahoru, tak jsem jim ukazovala tu cestu a oni mi řekli, že jsem ‚Wonder Woman‘," svěřila se Soukalová. 

Témata: Gabriela Soukalová