Otevřená zpověď po infarktu! František Janeček za něj zaplatí miliony!

František Janeček a Natálie Grossová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. června 2018 13:58

Hudební producent František Janeček se zotavuje z prodělaného infarktu. Ten jej ale nakonec vyjde pěkně draho.

Infarkt Janečka zastihl v USA, když seděl s Natálií Grossovou na terase svého bytu v Miami. "Povídali jsme si o práci, o přípravách na Fantoma Opery, a najednou jsem dostal křeče v zátylku. Vždycky jsem měl problémy s krční páteří, tak jsem myslel, že je to z toho, ale tentokrát to bylo, jako by mi to mělo ukroutit krk," popsal Blesku.

Nakonec pro něj přijela záchranka a i s Grossovou ho odvezla do nemocnice. "Pomáhala v komunikaci s lékaři v angličtině. Jenže v nemocnici mě na tom lehátku, na kterém mě přivezli, nechali v bolestech zase čekat. Úplně jsem se svíjel," popisuje Janeček.

Po EKG ho převezli do 40 kilometrů vzdálené nemocnice, kde ho okamžitě operovali. "Jeden zdravotník ze mě stahoval kalhoty a druhý mi před oči strčil papír a říkal: Podepište, rychle podepište! Neměl jsem brýle, abych se podíval, co to je, ale on mi vzal nesmlouvavě ruku a udělal jí asi na pěti papírech klikyhák. Pak už jsem se probudil na JIP," tvrdí.

Lékařskou zprávu ale nedostal, takže vlastně dodnes neví, co mu lékaři provedli. Další rána na něj ale čekala doma. "Ovšem pikantní na celé věci je, že dvacet let jsem pojištěný u známé pojišťovny Allianz, která se ke mně postavila zvláštním, až macešským způsobem. Ještě před kolapsem jsem se totiž rozhodl, že v USA zůstanu o několik dnů déle, a moje asistentka měla domluvit prodloužení zdravotního pojištění v zahraničí. Protože mám u Allianz prakticky veškerý svůj soukromý i firemní majetek, mám stálého agenta, který k nám dochází. Teď má asistentka tvrdí, že s ním vše domluvila, on tvrdí, že ne. Výsledek je, že jsem několik měsíců v zahraničí pojištěný byl, a v rámci těch několika dnů, kdy došlo k těmto událostem, prý ne," popisuje Blesku.

Na kolik ho celá operace vyjde zatím neví, částka se ale bude pohybovat v milionech. "Abych pravdu řekl, finální účet ještě nemám. Jeden účet je na 78 tisíc dolarů, další přišel na 17 tisíc dolarů za anestezii... V přepočtu se to pohybuje okolo dvou milionů korun," dodal.

Témata: František Janeček