Bendig, Absolonová či Machálková už zítra v Praze. Kde na ně narazíte?

Monika Absolonová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. září 2022 18:00

K podzimu patří Srdíčkové dny a k podzimním Srdíčkovým dnům zase Zábavné odpoledne pro děti i dospělé. Proběhne v pondělí 19. září od 12:15 do 16: 15 na náměstí Míru v Praze za přítomnosti řady známých českých osobností.

V průběhu dne bude na místě probíhat také zdravotně zaměřený doprovodný program. Vstup je pro všechny zdarma. Zábavné odpoledne pořádá Život dětem, o.p.s. po záštitou starostky Městské části Praha 2 Alexandry Udženija.

„Těšit se můžete na známé zpěváky a herce. Svou účast nám letos přislíbili vedle stále populárnějšího zpěváka Jana Bendiga Leona Machálková, Monika Absolonová, Petra Černocká, Stanislav Hložek, Bohuš Matuš či vítěz SuperStar Martin Chodúr. Děti si přijdou na své díky klaunu Ferdovi nebo krásné Pirátce. Chybět nebude ani oblíbené malováním obličej. O chuťovou potěchu se postarají například studenti Středního odborného učiliště U Krbu z Prahy 10, kteří budou servírovat tradiční koláče, “ vyjmenovává jenom některé z vzácných hostů programu ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Součástí odpoledne na náměstí Míru budou tradičně stánky, kde budou probíhat preventivní zdravotní akce. K dispozici budou dermatologové, kteří zdarma vyšetří pihy, mateřská znaménka. Chybět nebude ani měření hladiny cukru v krvi. Rodičům se nabízí možnost zkontrolovat svým ratolestem stav jejich zraku prostřednictvím Ortoptiky dr. Očka. „Hlavním cílem celého Zábavného odpoledne pro děti i dospělé je samozřejmě se pobavit a strávit příjemné odpoledne s celou rodinou. Jde ale také o zahájení charitativní sbírky Srdíčkové dny, která rok co rok ukazuje, že ne všichni okolo nás se mohou radovat a užívat si spokojeného života. V Česku žije mnoho vážně nemocných dětí a naší snahou je prostřednictvím Srdíčkových dnů jim jejich nelehké osudy malinko usnadnit. Zapojit se může každý a my všem laskavým lidem co nejupřímněji děkujeme. Z výtěžku nakupujeme nejrůznější zdravotní a rehabilitační pomůcky jako invalidní vozíky či speciální kočárky, zdravotnický materiál, speciální výživu, ozdravné a rehabilitační pobyty a další potřebná vybavení podle konkrétních potřeb dětí,“ dodává Maria Křepelková a poznamenává, že se návštěvníci nemusejí bát deště, kterým vyhrožují meteorologové. Na nám. Míru budou velké stany, které je ochrání.

Témata: Jan Bendig Monika Absolonová Leona Machálková Bohuš Matuš