Hana Zagorová (†75): Ivana Gottová vzpomíná na zpěvačku, zveřejnila novou fotku i video!

Štefan Margita, Karel Gott a Hana Zagorová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. srpna 2022 21:27

Na zesnulou zpěvačku Hanu Zagorovou vzpomíná v posledních dnech řada zpěváků a zpěvaček. K jejímu úmrtí se vyjádřila i vdova po Karlu Gottovi, která navíc zveřejnila i jejich společné video.

"Na Hanku budeme vždy s láskou vzpomínat jako na okouzlující, milující, pokornou, elegantní, chápavou a přátelskou bytost s báječným smyslem pro humor," napsala Ivana Gottová na Instagramu.

Dodala, že Hanku považuje za výjimečnou a talentovanou zpěvačku, která za sebou zanechala ohromný hudební odkaz. "Jsem vděčná za každou společně strávenou chvíli. Štefanovi a rodině vyjadřuji nejhlubší soustrast. Haničko, děkuji Ti za vše, sbohem," doplnila.

Zveřejnila také úryvek z písně Mží, kterou se Zagorovou Gott nazpíval. Píseň byla původně vydána na albu Když nemůžu spát v roce 1994, i po letech ji ale oba společně zpívali například v televizi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: Hana Zagorová Karel Gott