Štefan Margita poslal dojemný vzkaz lékařům, kteří pečovali o Hanu Zagorovou (†75)!

Zagorová, Hana 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. srpna 2022 18:38

Štefan Margita na sociálních sítích poděkoval lékařům, kteří pečovali krátce před smrtí o Hanku Zagorovou. Vyjmenoval, kdo konkrétně se o ni staral, a dokonce jim jako projev vděčnosti nabídl, že jim zazpívá.

"Drazí přátelé, ani netušíte, jak mi v těchto těžkých dnech pomáháte. Moc vám děkuji za nádherná slova a projevy soustrasti. Jak za sebe, tak i za mojí milovanou Hanku," napsal na Instagramu.

Následně připojil poděkování lidem, kteří o Hanku pečovali: "Když dovolíte, rád bych touto cestou poděkoval panu řediteli prof. MUDr. Petr Cetkovskému, Ph.D., MBA z nemocnice ÚHKT, panu prof. MUDr. Jaroslavovi Čermákovi, CSc. a v neposlední řadě všem zdravotním sestřičkám, které se do poslední chvíle úžasně postaraly o mojí ženu," vyjmenoval.

"Budu moc rád, když vám jako projev mé vděčnosti někdy v budoucnu zazpívám. Klaním se před vámi!" dodal závěrem.

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: štefan margita