Kterou celebritu mají Češi nejraději? Lidé rozhodli, tady jsou výsledky!

Absolonová, Monika 11

Autor: ČTK, stars24.cz

9. června 2018 17:43

Nejoblíbenější muzikálovou a operetní herečkou roku 2017 se stali Monika Absolonová a herec Václav Noid Bárta. Mezi inscenacemi byl nejpopulárnější Krysař Divadla Kalich. Vyplývá to z vyhlášení Cen magazínu Musical-opereta.

Vyhlašování cen se konalo letos potřetí a stalo se oficiálním zahájením obnoveného festivalu Dokořán pro hudební divadlo, který do středy pořádá Městské divadlo v Brně. V anketě magazínu se sešlo více než 3200 hlasů. V kategorii odborné kritiky pak hlasovalo 11 muzikálových publicistů.

Za vítěznou Absolonovou se umístila česká slavice Lucie Bílá a třetí Hana Holišová. Za Václavem Noidem Bártou byli dalšími nejoblíbenějšími herci Přemysl Pálek a Pavel Režný. Mezi inscenacemi za Krysařem skončily Rebecca a Bítls. 

Internetový magazín Musical-opereta letos slaví desáté výročí. Vyhlašování cen navazuje vždy na nějakou divadelní událost. Poprvé se ceny udílely na mezinárodním festivalu Divadelní svět Brno, loni na plzeňské scéně jako součást festivalu muzikálovýchh nadějí s názvem Na scénu! a letos se opět udělování vrátilo do Brna.

"Jednak proto, že se vrací i staronový festival Dokořán, a také proto, že se v Brně hraje skvělé hudební divadlo a je tu snad vůbec nejlepší publikum," řekl šéfredaktor magazínu Vítězslav Sladký. 

Témata: Monika Absolonová Lucie Bílá Václav Noid Bárta