Slzy i držení za ruce! Jak se Hana Zagorová (†75) a Karel Gott (†80) seznámili?

Hana Zagorová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2022 8:38

Hana Zagorová a Karel Gott společně nazpívali řadu písní, oba také kralovali v anketě Zlatý slavík. Právě díky ní se seznámili, na což zesnulá zpěvačka ráda vzpomínala.

Zagorová v minulosti přiznala, že zaznamenala Karla Gotta poprvé, když ještě studovala na JAMU a na pokoji se spolužačkami slyšely píseň Proč ptáci zpívají. "Plakaly jsme při ní do polštáře, protože jsme všechny byly zamilované," vzpomínala.

K opravdu osudovému setkání však došlo až na Slavících v roce 1968, konkrétně až po slavnostním ceremoniálu. "Pak byl večírek U Pelikána Na Příkopech, kde jsem s Karlem mluvila a on se mě zeptal, jestli už jsem se se všemi seznámila. A že to udělá," vyprávěla, jak došlo k jejich seznámení.

"Táhl mě za ruku, držel mě, mladou holku, a každému mě představil. To pro mě byl nezapomenutelný zážitek. Od té doby jsem Karlova fanynka," líčila populární zpěvačka.

Sama byla přesvědčena o tom, že Gott to se ženami opravdu uměl. "Karel, když začínal, byl ještě takový ušatý, zpíval Zdvořilého Woodyho, zatímco Walda měl obrovské charisma a srdce na dlani. Věřili jste mu každé slovo a vůbec jste nevnímali jeho hlas," srovnala Gotta a Waldemara Matušku.

Nakonec si však k sobě našli cestu a nazpívali spolu spoustu duetů. "Řadu jsme jich udělali ke Slavíkům, když jím byl takřka setrvale on a já měla to své devítileté období. To byla nutnost kvůli televiznímu vysílání. Pořad se připravoval dlouho dopředu, takže jsme tehdy docela spolupracovali,“ vysvětlovala.

Témata: Hana Zagorová Karel Gott