"Moje srdce pláče." Internet plní vzpomínky na Hanu Zagorovou (†75), promlouvá Bílá i Ztracený

Hana Zagorová 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. srpna 2022 15:18

K úmrtí slavné české zpěvačky se vyjadřuje stále více celebrit. Některé nemohou uvěřit, že legenda české hudby už není mezi námi, další vzpomínají na to, co spolu prožily.

"Nemohu uvěřit, že už Tě, drahá Haničko, neobejmu, že nepodlehnu Tvému nakažlivému zvonivému smíchu, že si spolu nevypijeme sklenku šampíčka... je mi smutno, ale jsem šťastná, že jsem Tě mohla poznat," napsala na Instagramu Leona Machálková.

"Hanka - laskavá, chytrá a vtipná! Jako první profík mi dala šanci, coby textaři. Bylo mi něco přes dvacet a na naši první schůzku jsem přišel o den dřív … taky byla velkorysá a já ji měl moc rád," vzpomíná Václav Kopta.

"Tak rády jsme jako dvě ženy povídaly o všem možném. Ježiš, dokonce jsme chodily na hubnoucí kúry a tam pily šampíčko… Na tajňáka. Tak dnes připíjím sama, a ne na tajno, ale veřejně, z úcty k tobě," prozradila Vendula Pizingerová.

"Moje srdce pláče," napsala na sociální síti Lucie Bílá. "Patřila mezi mé nejmilejší kolegyně a chvíle, kdy jsem s ní sdílela jeviště, pro mě vždy byly velkou radostí. Myslím, že nelze vyjádřit, jaká je to pro naši hudební scénu ztráta. Velmi myslím na Štefana (Margitu), Hančiny blízké i přátele a přeji jim mnoho sil v těchto těžkých chvílích," dodala pro ČTK.

Ondřej Brzobohatý, který pro Zagorovu napsal titulní píseň jejího alba O Lásce, zprávu o smrti Zagorové označil za smutnou nejen pro její blízké, ale pro celou českou kulturu. "Vždycky měla lidem co dát. Považuju si ji jako zpěvačky i jako textařky, proto mě potěšilo, že si do svého repertoáru vybrala moji píseň. Věřil jsem, že svoji nemoc zvládne, je mi to moc líto," uvedl.

Zpráva o úmrtí Zagorové byla nepříjemným překvapením pro zpěvačku Lenku Filipovou. "Nemám slov, je to pro mě podobný šok, jako když nečekaně zemřel Miro Žbirka. Půjdu teď na procházku se psem a budu se z toho vzpamatovávat," uvedla.

"Moje srdce se trhá na kusy.. Odešla legenda, ale hlavně neuvěřitelný člověk s velkým srdcem. Moje spřízněná duše, která mi, jako jedna z malá rozuměla a ke které jsem vzhlížel! Hanička písnička. Zažili jsme velké věci... Tolik si pro mě znamenala a děkuju za vše, co jsi pro mě udělala. Nikdy nezapomenu... Upřímnou soustrast nejbližším," napsal Marek Ztracený.

Témata: Hana Zagorová Lucie Bílá Marek Ztracený