Zdrcený Štefan Margita: První slova po úmrtí Hany Zagorové (†75)!

Hana Zagorová s manželem Štefanem Margitou. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. srpna 2022 14:22

Zpěvák Štefan Margita nese úmrtí zpěvačky a své ženy Hany Zagorové velmi těžce. Prakticky není schopen slova.

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Informaci o jejím skonu pro server extra.cz okomentoval Štefan Margita, který byl dle redakce v slzách. "Promiňte, je to tak čerstvý," prohlásil. A není divu, letos oslavili 30. výročí svatby a jejich vztah patří k těm nejstabilnějším v českém šoubyznysu.

Zpěvačka s nezaměnitelným projevem navíc zemřela jen necelé dva týdny před šestasedmdesátými narozeninami, které manželé určitě plánovali oslavit spolu. To už se bohužel nepovede.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka. Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: Hana Zagorová štefan margita