Vzpomínka na Waldemara Matušku? Helena Vondráčková ji přinese už příští měsíc!

Matuška, Waldemar

Autor: ČTK

25. srpna 2022 12:48

V pražském Divadle Broadway se 16. září uskuteční vzpomínkový koncert na zpěváka Waldemara Matušku, který by letos 2. července oslavil 90. narozeniny.

Večerem bude provázet Helena Vondráčková. Vystoupí tu zpěvákova manželka Olga Matušková a jeho syn Waldemar Matuška jr.

Zpěvák a herec Waldemar Matuška zemřel 30. května 2009 ve věku 76 let na Floridě. Patřil v 60. a 70. letech 20. století díky charismatickému zjevu a mužnému hlasu širokého rozsahu k výrazným postavám československé hudební scény.

Vondráčková, která bude koncert moderovat a zároveň zazpívá několik Matuškových písní, byla jeho dlouholetou pěveckou kolegyní. "Moje přátelství s Waldou začalo v roce 1964 na Libereckých výstavních trzích, a pak jsme byli po tři roky v angažmá v Divadle Rokoko. Nazpívali jsme řadu krásných duetů, ke kterým se dodnes ráda vracím na svých koncertech," uvedla Vondráčková, která například na svém narozeninovém koncertě letos v červnu s Bohušem Matušem zazpívala duet To se nikdo nedoví, původně zpívaný s Matuškou.

Právě v Divadle Broadway, kde se vzpomínková akce uskuteční, od loňského roku uvádějí muzikál Láska nebeská. Tvůrci v čele s režisérem Zdeňkem Zelenkou ho označují za duchařskou komedii s nejznámějšími hity Matušky. V muzikálu hrají Martin Dejdar, Jan Čenský, Naďa Konvalinková, Hana Křížková nebo Milan Peroutka.

Témata: Waldemar Matuška