Šafránková už by si Popelku nezahrála? Vorlíček prozradil, co ošklivého mu provedla!

Jedna z nejrkásnějších českých pohádek Tři oříšky pro Popelku

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. června 2018 17:32

Libuška Šafránková slaví 65. narozeniny! Herečka se proslavila především rolí krásné Popelky. Režisér legendárních Tří oříšků pro Popelku Václav Vorlíček (87) jí ale příliš hezký dárek nedal! Zdá se totiž, že by ji znovu do této nezapomenutelné role už neobsadil!

Vorlíček ve své životopisné knize Pane, vy jste režisér! vzpomíná právě na Šafránkovou a její chování. Svěřil se například, že ho mrzí, jak herečka na svou nejslavnější roli zanevřela.

Režisér dobře ví, že Libuška většinu žádostí o rozhovor od českých i zahraničních novinářů odmítá. Přesto jej to trochu mrzí. „Je mi trochu líto, že Libuška je vůči pohádce odtažitá, nevím proč je taková. Snad jí vadí, že je spojována s jednou jedinou rolí, ale to už je úděl herců,“ zdůraznil!

Zavzpomínal také, jak se Šafránkovou chtěla udělat rozhovor jeho kamarádka, novinářka z Berlína. A tak to zkusila domluvit právě přes Vorlíčka.

„Tak jsem jí zavolal, dopředu se jí zeptal, jestli má v domluvený den čas a jestli by přišla na dvě hodiny na nábřeží, kde jsme točili Jak utopit dr. Mráčka, rozhovor měl být totiž i k tomuto našemu společnému snímku. Libuška váhala a váhala, jako vždy, když se má něčeho zúčastnit, ale pak svolila," cituje Vorlíčka Blesk.

Jenže tento svůj slib nakonec herečka nedodržela! „Zrovna jsem dorazil na domluvené místo a platil taxikáři, když mi volala Libuška, že jí do toho něco přišlo, a hned zavěsila. My všichni už byli na místě a ona mi provede tohle! Tak se profesionálové nechovají. Obratem jsem naopak zavolal já jí a do telefonu jí řekl, že to je podraz a že tohle se nedělá. Měl jsem na ni neuvěřitelný dopal," popsal filmař.

Od té doby se prý s Libuškou moc nebaví. „Od té doby jsme se už několikrát setkali a už jsme o tom nemluvili, ale vyzvat ji k další spolupráci bych se už moc rozmýšlel," dodal zklamaný Vorlíček.

Témata: Libuše Šafránková Václav Vorlíček pohádka Tři oříšky pro popelku