Prague Pride se neobešel bez celebrit! Kdo se zúčastnil?

Adam Kajumi na Prague Pride

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. srpna 2022 14:59

Prahou v neděli prošel duhový průvod hrdosti sexuálních menšin. Odpoledne dorazil na Pražskou Letnou, kde na účastníky čekal hudební program. Podle odhadů policie se pochodu účastnilo až 60.000 lidí. Kdo z celebrit při tom nesměl chybět?

Průvod zdobily především duhové vlajky ve všech velikostech, od těch namalovaných na tvář až po velké vlajky, do nichž se lidé zahalí celí. Vlajka s barvami duhy byla dříve užívána i jako symbol pacifismu, od 70. let 20. století je vnímána jako univerzální gay a lesbický symbol. V dalších desetiletích se etablovala jako všeobecně známý a přijímaný symbol LGBT hnutí.

Cestou z Václavského náměstí prošel průvod přes náměstí Staroměstské, kde si jeho účastníky fotili turisté. Spatřit tak mohli například pražského primátora Zdeňka Hřiba s manželkou, šéfa Pirátů Ivana Bartoše nebo některé z celebrit.

Nechyběla například influenceři Dominique Alagia nebo Tadeáš Kuběnka. Záběry z pochodu a koncertu sdílel na Instagramu i Adam Kajumi, který odhalil, že se akce spolu s ním zúčastnila i Natálie Grossová.

Účast známých osobností na této akci není ničím výjimečným. V minulosti se Prague Pride zúčastnila například Ester Janečková nebo Olga Lounová. 

Témata: Prague Pride Natálie Grossová Adam Kajumi