Jiřina Bohdalová se opět rozjela: To jsou pitomosti!

Jiřina Bohdalová 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. srpna 2022 15:48

Herečka Jiřina Bohdalová se stavem současné kulturní tvorby není příliš spokojená. Tvrdí například, že v televizi vysílají pitomosti.

Bohdalová na sebe prozradila, že aby vzala roli, musí ji zaujmout a musí jí věřit. "Já ihned odmítnu, když tomu nerozumím. To, že budu filmovat, mě nezajímá. Zajímá mě charakter postavy a příběh," řekla Sedmičce.

Skvělých scénáristů je ale podle ní málo. "Chybí tu ti, kteří by psali ty nádherné ságy, co se hrály samy. Když jsem to tenkrát četla, já byla úplně bez sebe, a kdyby u toho nebyl produkční, řekla bych, že to budu dělat i zadarmo," dodala.

Současnou filmovou a seriálovou tvorbu proto spíše kritizuje. "To plácání a cucání si z prstu, toho teď je! Vždyť se koukněte na televizi, co tam je za pitomosti," říká.

Podle ní je třeba diváky zaujmout, například tak, jako to uměl dramatik Jiří Hubač. "Hubač byl úplně jinej. Všechno psal ručně a to bylo to, co do toho dával," zavzpomínala.

"Žádnej počítač a přepisování. To nebylo pro něj, já se mu nedivím. Vždycky se k tomu mohl vrátit. Dnes jednou zmáčknete a všechno zmizí. Pak si řeknete: Hergot, nebylo lepší tamto? Ale už je to nenávratně pryč...,"uzavřela.

Témata: Jiřina Bohdalová