Eva Pilarová (†80) by oslavila 83. narozeniny: V životě to neměla jednoduché!

Eva Pilarová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. srpna 2022 9:26

Kdyby se jich dožila, bývala by Eva Pilarová v úterý oslavila 83. narozeniny. Už nějaký čas tady s námi legendární zpěvačka není, svým nezaměnitelným hlasem nás ovšem bavila dlouhá desetiletí, navzdory několika těžkým životním zkouškám.

Eva Pilarová by včera bývala oslavila třiaosmdesáté narozeniny. Před více než dvěma lety ale ve věku 80 let zemřela. Ze spárů smrti přitom v minulosti několikrát unikla. 

V roce 1973 například odletěla na Kubu vystupovat s kapelou, zpátky domů se však všichni živí nevrátili. Letoun totiž na zpáteční cestě havaroval půl kilometru před ranvejí letiště v Ruzyni. Bilance byla tragická, zemřelo pět hudebníků a zvukař. Pilarová vyvázla, jelikož na své místo v letadla neusedla. 

„Zpěvačka Vlaďka Prachařová domů nespěchala, zrovna tak jako já, a proto jsme na Kubě zůstaly, ale zbytek kapely odletěl. O té strašné tragédii jsme se dověděly až po návratu do Prahy,“ líčila Pilarová před časem týdeníku 5plus2.

Kromě letecké havárie ji mohly připravit o život zdravotní potíže, s nimiž bojovala na přelomu 80. a 90. let, kdy lékaři Pilarové diagnostikovali rakovinu a dávali jí rok a půl života. Vyléčila se díky kombinaci běžné a alternativní léčby, sama však připisuje důležitou roli ještě jednomu faktoru.

„Já mám jednu obrovskou výhodu, jsem člověk věřící. Od toho doktora jsem se šla do kostela pomodlit, poprosit a v ten moment jsem věděla, že budu bojovat, že to přežiju a že se mi nic nestane,“ nechala se slyšet. 

Témata: Eva Pilarová