Saša Rašilov: Víte, který slavný film byl jeho prvotinou?

Saša Rašilov 3

Autor: ČTK

26. července 2022 21:25

Herec Saša Rašilov, který dnes slaví padesátiny, pochází z herecké dynastie. Jeho otec Saša Rašilov mladší byl kameramanem, jeho dědeček Saša Rašilov známým hercem, o tři roky mladší bratr Václav Rašilov je také herec a sestra pracuje v televizi.

U filmu začínal jako dvacetiletý v Hřebejkových Šakalích letech, dále hrál třeba ve snímcích Milenci a vrazi, Duše jako kaviár nebo Román pro ženy. Prosadil se i v seriálech, jako Nemocnice na kraji města po dvaceti letech nebo v Rodinných poutech.

Pražský rodák studoval na hudebně-dramatickém oddělení Pražské konzervatoře, jeho spolužáky byli například Markéta Hrubešová či Antonín Kala. Následně studoval v letech 1990–1994 na DAMU. Pak hrál ve studiu GAG Borise Hybnera, v Divadle Na zábradlí, Divadle v Řeznické či v Národním divadle. V Národním divadle ztvárnil například titulní roli v Gogolově Revizorovi, Kristiána v Cyranu de Bergerac nebo učitele v Našich furiantech. V Divadle Komedie si zahrál například ve hře Židle po boku své tehdejší manželky Vandy Hybnerové.

Začínal jako dvacetiletý v Hřebejkově filmu Šakalí léta. Poté následovala pohádka Kouzelný měšec, zahrál ve filmech Milenci a vrazi, Duše jako kaviár, Román pro ženy, Bastardi, Věčně tvá nevěrná a další. Hrál také v řadě televizních seriálů (Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy, Ohnivý kuře, Modrý kód či Tátové na tahu).

Témata: Saša Rašilov