Josef Klíma dostal tvrdou sprchu! Ce se stalo?

Josef Klíma

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. června 2018 16:17 | Aktualizováno: 4. června 2018 18:47

Moderátor Josef Klíma ukončil své působení na televizi Prima a z obrazovky odchází. Končí tak jeho pořad Očima Josefa Klímy, který v poslední době podle televize neměl sledovanost.

"Tvůrčí tým v čele se mnou se po více než čtyřleté plodné spolupráci rozhodl své působení na Primě ukončit a jít vstříc nové profesní výzvě v jiném médiu. Děkuji vedení televize Prima za spolupráci a příležitost,“ uvedl už dříve Josef Klíma, moderátor pořadu Očima Josefa Klímy.

V kuloárech se už dříve spekulovalo o tom, že jeho pořad ztrácí sledovanost, a zatímco ještě loni měl 811 tisíc diváků starších patnácti let, letos se propadl na pouhou čtvrtinu. Klíma proto měl skončit ke konci června, televize ho ale vyhodila dřív.

"Josef Klíma ve svém dopise z 30. 5. 2018 adresovaném generálnímu řediteli FTV Prima a šéfredaktorce zpravodajství a publicistiky sdělil, že chce 24. 6. definitivně ukončit vysílání pořadu Očima Josefa Klímy na Primě. Televize Prima proto vychází Josefu Klímovi vstříc a pořad ukončila v neděli 3. 6.," uvedl televize.

Moderátora následně zkritizovala právě za nízký zásah diváků. "Důležitým důvodem ukončení již 3. 6. jsou samotné výsledky sledovanosti pořadu, které ekonomicky další výrobu ztrátového pořadu nedovolují. Programové změny budou divákům včas oznámeny," uvedlo vedení televize.

"Děkuji Josefu Klímovi za několikaletou spolupráci a jeho působní na Primě, učiněné rozhodnutí respektujeme a přeji tvůrčímu týmu i Josefu Klímovi hodně štěstí v dalším osobním a profesním životě,“ uvedl následně Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.

Témata: Josef Klíma TV Prima