Adam Mišík jako prodavač kokainu? Na MFF KV se představil film natočený na mobil!

Adam Mišík 4

Autor: ČTK

6. července 2022 10:44

Za pouhé dva týdny, přesto na mnoha lokacích, natáčel svůj nový film Banger režisér Adam Sedlák. Kromě Adama Mišíka v roli prodavače kokainu Alexe v něm hrají Marcel Bendig, Anna Fialová nebo rapper Sergei Barracuda, který ztvárnil sám sebe.

Po čtyřech letech, kdy na festivalu v Karlových Varech rezonoval jeho minimalistický snímek Domestik, uvedl večer v premiéře ve Velkém sále hotelu Thermal film Banger natočený výhradně na iPhone. Do kin přijde film na podzim.

Použití technologie mobilního telefonu podle Sedláka do značné míry osvobodilo štáb od nadbytečné logistiky. "Zároveň to člověku dává nějakou intimitu, o níž se teď hodně hovoří v rámci festivalu, že tam je jen režisér, herec, kameraman, možná zvukař... když jsme natáčeli v autě, nebyl tam ani zvukař, jezdili jsme v plném provozu, neměli jsme žádnou plošinu, byli jsme jen čtyři lidi v autě a byli jsme hrozně svobodní," řekl Sedlák při odpoledním představování filmu.

Název filmu odkazuje k jednomu z významů výrazu banger, který se v prostředí rapu používá pro povedenou skladbu. Hrdina filmu Alex má nejlepší kokain v Praze, rozhodne se ale s dealováním "seknout". Prodej mu sice vydělal na luxusní oblečení, jako začínající rapper však touží po úspěchu a slávě. Na obzoru se navíc rýsuje slibná příležitost natočit hit s uznávaným interpretem, který by ho mohl dostat mezi top hráče. Cestu do studia však komplikuje detail: spolupráce je časově omezená a stojí mnoho peněz, a tak začne boj o čas i základní životní funkce.

"Celý příběh se odehrává v jeden večer a je to pořádná jízda. Stejně tak na mě působilo i natáčení. Měl jsem pocit, jako by to byl jeden natáčecí den, i když jich bylo patnáct. Hodně momentů vznikalo spontánně přímo v danou situaci," uvedl již dříve Mišík.

Témata: Adam Mišík