Marta Kubišová se vrátí na pódia! Interaktivně!

Marta Kubišová 3

Autor: ČTK, stars24.cz

26. června 2022 21:22

Marta Kubišová, která 1. listopadu 2017 v den svých 75. narozenin ukončila pěveckou kariéru, se u příležitosti svých osmdesátin na pódia vrátí. S programem Noc s legendou, v němž bude po boku moderátora vyprávět svůj životní příběh, dorazí do čtyř českých měst. Celý večer bude interaktivní.

Na LED obrazovce budou promítat videa z jejího života, dorazí významní hosté a večery zakončí gratulace k jejím narozeninám.

Podzimní turné zahájí Kubišová 22. září v Praze, prožila největší část svého života. V Nymburku, v jehož okolí vyrůstala, se představí 15. října, 22. října vystoupí v rodných Českých Budějovicích a na závěr navštíví 29. října Kladno.

"Po letech covidu a dalších strastí se těším na setkání s mými příznivci. Jsem ráda, že na mě nezapomněli a že tolik z nich na mě pořád myslí. Formát akce Noc s legendou se mi moc zamlouvá, a i proto jsem se rozhodla k tomuto turné," uvedla Kubišová.

Kubišová byla jednou z hvězd československé hudební scény 60. let 20. století. Anketu o nejpopulárnější zpěvačku Zlatý slavík vyhrála třikrát (1966, 1968 a 1969) a získala také zlatou Bratislavskou lyru 1968. Vystoupila mimo jiné v pařížské Olympii, v Cannes na festivalu MIDEM a zahrála si ve filmu svého budoucího manžela Jana Němce Mučedníci lásky nebo v seriálu Píseň pro Rudolfa III. ve kterém zazněla také Modlitba pro Martu.

Za normalizace byla Kubišová postihována komunistickým režimem. Někdejší mluvčí Charty 77 se mohla vrátit k vystupování až téměř po 20 letech v listopadu 1989. Poslední studiové album s názvem Soul vydala před šesti lety.

Témata: Marta Kubišová