Nejkrásnější dívka Česka? Miss 2018 se stala Lea Šteflíčková

Nejkrásnější dívky Česka. Vítězka Lea Šteflíčková uprostřed

Autor: ČTK, stars24.cz

2. června 2018 22:36 | Aktualizováno: 2. června 2018 23:29

Vítězkou letošního ročníku soutěže Česká Miss se dnes v ostravské Multifunkční aule Gong stala dvacetiletá Lea Šteflíčková z Ústí nad Labem. Kromě titulu královny krásy vítězka získala například i kontrakt s kosmetickou firmou v hodnotě 750.000 korun a účast na Miss Universe. Vicemiss se stala třiadvacetiletá Jana Šišková ze Zubří. Na pomyslné třetí příčce skončila stejně stará Tereza Křivánková z Prahy.

Vítězka o sobě řekla, že má ráda cestování, které je spojené s poznáváním nových lidí, kultury a jídla. K vítězství ji pomohly vlastnosti jako neústupnost a cílevědomost. "I když se člověk může dostat na to největší dno, vždy je cesta dostat se na vrchol a toho se držím," uvedla nově zvolená nejkrásnější dívka České republiky, která se od 13 let věnuje modelingu.

Obnovená soutěž miss se v Česku koná přes čtvrt století. Soutěž Miss ČR od roku 1989 pořádal Miloš Zapletal. Soutěži od roku 2005 konkurovala Česká Miss, kterou založila Michaela Maláčová, československá královna krásy z roku 1991. Zapletal se s Maláčovou soudil kvůli tomu, že pro svou soutěž používá podle něj zaměnitelný název. Soudy ale rozhodly ve prospěch Maláčové. Nakonec byly soutěže sloučeny a od roku 2011 existuje pouze Česká Miss.

V roce 2016 vstoupila do soutěže Eva Čerešňáková, Česká vicemiss 2007, spolu s podnikatelem Martinem Ditmarem. Ten se před časem z projektu ze zdravotních důvodů stáhl.

Témata: Česká miss Lea Šteflíčková (Česká miss 2018)