Odhaleno! Proč Klíma skončil v televizi?

Josef Klíma

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2018 9:49 | Aktualizováno: 2. června 2018 23:29

Na televizi Prima po více než čtyřech letech skončil Josef Klíma i se svým pořadem. Jak se ukázalo, celý odchod má dramatické pozadí.

Investigativní novinář Josef Klíma je jedním z nejpopulárnějších českých novinářů a roky se věnuje těm největším českým kauzám. Jak je tedy možné, že mu televize zrušila jeho pořad? Jednoduše. Lidé už o Klímu neměli zájem!

"Tvůrčí tým v čele se mnou se po více než čtyřleté plodné spolupráci rozhodl své působení na Primě ukončit a jít vstříc nové profesní výzvě v jiném médiu. Děkuji vedení televize Prima za spolupráci a příležitost,“ uvedl Josef Klíma, který měl na televizi pořad Očima Josefa Klímy.

Podle webu Express ale Klíma ve skutečnosti přišel o diváky. Ještě v únoru loňského roku se po třech letech na obrazovkách mohl chlubit počtem 811 tisíc diváků starších patnácti let.

Letos se to ale drasticky změnilo a propadl se na přibližně 270 tisíců diváků. Na Klímu se už lidé zkrátka nedívali. Podle serveru proto vedení Primy chtělo Klímovi sáhnout na peníze, to si ale novinář nenechal líbit a rozhodl se odejít.

Jeho pořad by se měl objevit na jiné internetové televizi, o tu ale diváci zatím příliš velký zájem neprojevují.

Témata: Josef Klíma