Josef Abrhám (†82): Pohřeb rok po Libušce. Kdo se s ním přišel rozloučit?

V kostele svaté Anežky České proběhlo poslední rozloučení s Josefem Abrhámem. (6.6.2022)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. června 2022 13:59

Nejbližší, především rodina a přátelé, se dnes po poledni v Praze rozloučili s Josefem Abrhámem. Stalo se tak na den přesně tři týdny po úmrtí populárního herce. Sbohem mu mohli přijít dát i zástupci veřejnosti.

Poslední rozloučení se uskutečnilo v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově, tedy na stejném místě, kde se rodina v červnu loňského roku rozloučila s Libuší Šafránkovou, Abrhámovou manželkou. Společný portrét páru byl vystaven vedle rakve. 

Mše začala ve 13 hodin, kromě rodinných příslušníků dorazila na smuteční obřad řada kolegů zesnulého. Podle informací České televize dorazili herci Petr Nárožný, Jan Kačer, Zdeněk Svěrák, Jiří Krampol nebo Eva Holubová, režisér Jiří Strach nebo muzikant Laco Déczi, který v úvodu i zahrál na trubku.

Prostřednictvím zaslaných věnců se s Abrhámem rozloučili také český prezident Miloš Zeman a slovenská hlava státu Zuzana Čaputová. Osobně z politiků dorazil exministr kultury Lubomír Zaorálek. 

Veřejnost se mohla mše zúčastnit, ačkoliv místa k sezení byla vyhrazena pro pozvané hosty. Běžní lidé se směli s hercem rozloučit už od 12 hodin, kdy se otevřely dveře kostela. 

Držitel Českého lva či Thálie za celoživotní činoherní mistrovství Abrhám zemřel v pondělí 16. května, bylo mu 82 let. Informace o jeho úmrtí se v médiích poprvé objevila o den později. 

Témata: Josef Abrhám