Lunetic o nehodě: PRVNÍ SLOVA od kapely! Vašek je zdrcený

Lunetic ještě ve složení s Martinem Kociánem.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2022 8:37 | Aktualizováno: 19. května 2022 9:27

Jak jsme vás informovali, jeden ze členů kapely Lunetic, konkrétně Václav Jelínek, měl o víkendu po cestě z vystoupení v rámci show Leoše Mareše v O2 areně nehodu, při které zemřel jeden člověk. Legendární skupina se ve středu k celé události poprvé vyjádřila.

Lunetic reagovali, protože se prý v některých médiích objevily informace vytržené z kontextu. Chyběly navíc zmínky o Jelínkově hrdinském počínání.

"Samozřejmě je Vašek z této situace zdrcený a chrání soukromí jak své, tak i celé rodiny," uvedli jeho kolegové. O nehodě je měla informovat zpěvákova žena, muže, který z nepochopitelných důvodů přecházel dálnici, z místa spolujezdce rovněž neviděla. 

Podle Luneticu zachoval Jelínek chladnou hlavu a bezprostředně po střetu běžel na místo nehody, vytáhl chodce ze silnice a poskytoval mu první pomoc až do příjezdu záchranářů. Muž navzdory veškerému úsilí zraněním podlehl.

"Byla to opravdu neskutečná a pohotová reakce! Jinak všichni přihlíželi a neudělali nic. Jen Vašek se staral, odtáhl zraněného na okraj silnice, i když riskoval život mezi projíždějícími auty," poznamenala kapela.

Lunetic vzkázali, že jsou na Jelínka hrdí za to, jak se zachoval. Podle nich bude bojovat, aby vyvrátil některé spekulace, které se objevily. 

Témata: skupina Lunetic Dopravní nehody