Bohouš Josef přiznal: Můj život visel na vlásku!

Bohouš Josef a Petr Bende

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. května 2022 10:41

Středeční večery patří na obrazovkách České televize už zaběhnutému pořadu 13. komnata. Do televizních kamer se tentokrát vyzpovídal zpěvák Bohouš Josef, který se prošel vážnými zdravotními problémy.

Poprvé se ozvaly už před zhruba dvanácti lety, kdy se na kardiologii zjistilo, že zpěvák má zúžené cévy. Tehdy podstoupil první zákrok. "Ulevilo se mi a tím, že to nebyla náročná operace, hodně rychle jsem na to všechno zapomněl. Což jsem asi neměl," svěřil se. 

Necelých deset let poté se mu opět přitížilo, když se připravoval na představení muzikálu Tři mušketýři. Josef se dle svých slov na zkoušce nadechl a najednou začal cítit velký tlak na hrudi. Režisér jej odvezl do nemocnice, po dvou dnech následoval převoz do IKEM.

Operační tým vedl renomovaný chirurg Jan Pirk. Známý hudebník podstoupil kvůli zúženým tepnám čtyřnásobný bypass, operace trvala sedm hodin.

Bohouš Josef musel kvůli zdravotním potížím zásadně změnit životní styl. Začal se zdravě stravovat, razantně zhubl a především přestal ze dne na den s kouřením.

Témata: Bohouš Josef (zpěvák)