Iveta Bartošová měla v mládí namále. Operovali ji za pět minut dvanáct!

Bartošová, Iveta 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. května 2022 20:29

Jedním z nejtragičtějších momentů v životě zpěvačky Ivety Bartošové byla ztráta její lásky, Petra Sepešiho. I ona sama ale měla jednou namále, jak popsala její maminka. A sice když kvůli silným horečkám skončila v nemocnici a následně musela na operaci.

V knize v knize Má dcera Iveta maminka Svatava vzpomíná i na neradostné chvíle. "Díky nesprávné životosprávě měla Iveta pořád angíny a nakonec dostala zánět mandlí, které se jí velmi zvětšily. V srpnu přijeli s Petrem k nám, protože měli někde poblíž vystoupení a Iveta nemohla vůbec mluvit. Mluvila přes krk jako by ho měla plný. V tomto stavu natočila i jednu písničku, ve které to je slyšet," začíná své vyprávění Svatava.

"Na říjen byla objednaná na klinice v Písku na operaci mandlí, ale ještě předtím odletěla v září takto nemocná na dva týdny do Ruska na Kavkaz, kde měla s Petrem zpívat. Říkala jsem jí ať tam nejezdí, ale odpověděla mi, ať se nebojím a odletěla. První týden zvládla, na horách tam byl sníh a dole hezky, svítilo sluníčko, tak se koupala v bazénu a dostala angínu. Chytla šílené horečky a skončila tam v nemocnici. Petr s ní chtěl hned odletět domů, ale řekli mu, že by to nepřežila, protože dostala vážné srdeční problémy a má revmatickou horečku. Nakonec svolili, že ji pošlou domů, ale Petr tam musí zůstat a dál zpívat podle plánu. Odmítl to a odletěl s Ivetou domů do Prahy," pokračuje.

Tenkrát měli své první auto, škodovku, kterou si koupili asi za deset tisíc a Sepeši ji tím autem odvezl na kliniku do Písku, kde ji měli v říjnu operovat. "V zánětu a v horečce ji hned operovali a řekli, že přijela za pět minut dvanáct. Z nemocnice nám napsala dopis, co se jí stalo. Po týdenní hospitalizaci ji pustili domů, a protože měla hlasový klid a nesměla zpívat, zrušili program" uvedla.

Témata: Iveta Bartošová