Anna Fialová jako Iveta Bartošová. Jak se k roli dostala?

Anna Fialová jako Iveta Bartošová

Autor: ČTK

7. května 2022 21:23

Třídílná minisérie režiséra Michala Samira Iveta, jejíž první díl uvedla placená platforma Voyo 6. května, sleduje příběh počátku kariéry Ivety Bartošové. Jednu z nejznámějších československých zpěvaček ztvárnila Anna Fialová, jejího partnera Petra Sepéšiho Vojtěch Vodochodský.

Roli Bartošové získala herečka Fialová bez castingu. "Museli jsme najít herečku, která fantasticky hraje, nějakým způsobem může vypadat jako Iveta, když tomu dopomůžeme, a musí ještě k tomu všemu fantasticky zpívat. Když dáte všechny tyhle věci dohromady, stejně vyjde jenom jeden jediný člověk, a to je Anička Fialová, takže v tu chvíli byl casting vlastně trochu zbytečný," uvedl Samir.

V dalších rolích se objeví Eliška Křenková, Miroslav Hanuš, Alena Mihulová, Igor Chmela a další. Minisérie Iveta ukazuje příběh zpěvačky od prvních kroků v rodných Beskydech, kdy spolu se svou sestrou Ivanou začíná navštěvovat školní sbor, přes průlom na festivalu Mladá píseň v Jihlavě z roku 1983 až po její partnerství se zpěvákem Sepéšim a vznik hitu Knoflíky lásky. Nezabývá se tragickým závěrem jejího života, který ukončila sama, když krátce po 48. narozeninách 29. dubna 2014 skočila pod vlak.

Bartošová, která se narodila 8. dubna 1966, patřila od konce 80. let k hvězdám české populární hudby, třikrát se stala zlatou slavicí, vystupovala v úspěšných muzikálech a zahrála si též ve filmu. Ke konci života bojovala se závislostí na alkoholu, lécích i s nevyrovnaným soukromím. Bartošová se dvakrát vdala, ani jedno z manželství ale nebylo šťastné. Poslední roky před smrtí byla vděčným objektem bulvárních médií, která sledovala každý její krok.

Témata: Anna Fialová Iveta Bartošová