Martin Stropnický může ohrozit svůj úřad? Vztah s milenkou pod palbou kritiky!

Martin Stropnický 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2022 11:18

Martin Stropnický ztrácí manželství s Veronikou Žilkovou, podle všeho kvůli milence, která je jeho kolegyní z ambasády. Pracovně-milenecký vztah ale nemusí být pro úřad zrovna tím nejlepším, a není proto divu, že se objevuje kritika.

Podle bývalého ministra zahraničí Cyrila Svobody takový vztah není pro českou diplomacii dobrou vizitkou. "Je velmi důležité, aby se i o našem úřadu referovalo v přijímací zemi v nejlepším slova smyslu. Pokud se vztahy dostanou ven a stávají se předmětem bulvárního tisku, není to dobře," řekl pořadu Showtime.

Podle něj je potřeba chovat se tak, aby tyto situace nenastávaly. "Řešením je vždy tyto aféry okamžitě ukončit. Popřípadě odjet někam jinam či dělat jinou práci," poradil Stropnickému. Sám tvrdí, že je vyvíjen velký tlak, aby tento incident skončil.

"Problém je, že to je v rukou protagonistů vztahu, tedy paní Žilkové a pana Stropnického. Musí se dohodnout," dodal někdejší ministr. Žilková už před několika týdny prozradila, že se s ní její muž na dálku rozešel. Herečtí kolegové vstoupili do manželství v roce 2008, mají spolu dospívající dceru Kordulu. 

Následně přiznala, že manžel jí přijel oznámit nový vztah osobně. Internet se ale dodnes baví tím, že informaci o rozpadu vztahu herečce sdělil e-mailem.

Témata: Martin Stropnický