Jančařík zanevřel na doktory. Z vozíku se chce dostat jinak!

Michal Jančařík 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. května 2018 17:19

Už jsou to dva roky, co moderátor televize Nova Michal Jančařík skončil na vozíku. Od té doby se jeho stav příliš nezměnil. A přestože jsou lékaři ohledně jeho úplného uzdravení skeptičtí, on se nevzdává a zkouší i na alternativní metody léčby.

Jančařík před dvěma roky podstoupil transplantaci ledviny. Po ní mu ale praskla céva v páteři - kvůli tomu skončil moderátor na vozíku. Přestože lékaři celkovému uzdravení již nedávají vysoké šance, Jančařík se nevzdává a dál bojuje.

„Pár dní po transplantaci mě začaly bolet záda. Nejdřív trochu, ale bolest se zvětšovala, až byla k nevydržení. Udělali mi CT, kde bohužel nebylo nic vidět, a tak mi dali léky na bolest,“ vzpomíná na těžké chvíle Jančařík.

Když přestal cítit nohy, lékaři ho otevřeli a zjistili, že má poškozenou míchu. Během chvíle úplně ochrnul. „Byl jsem ležící polomrtvola. Bylo mi strašně zle. Bolelo to šíleně, to jsem nezažil a doufám, že už nezažiju. Bylo tam víc komplikací. Až po pár týdnech, kdy se mě podařilo vytáhnout z nejhoršího, se mi ulevilo. Užil jsem si taky s opiáty.“

Navíc prý měl velmi nepříjemné a negativní halucinace. „Když jsem byl při smyslech, bylo mi zoufale zle, fyzicky jsem byl úplně mimo, a když jsem usnul, měl jsem šílené sny, noční můry. Byly to vyčerpávající dva týdny," popisuje.

Přesto měl tak trochu štěstí v neštěstí. „Transplantace byla jen impuls, ale prasklou cévu mohla později vyvolat jakákoli jiná zátěž. Kdybych jel o dva měsíce později třeba na kole po Šumavě, mohlo mi to prasknout taky a to už by mi asi nebylo pomoci. Takže jsem měl vlastně štěstí, že se to stalo v nemocnici pět dní po transplantaci,“ popisuje Jančařík.

Moderátor už zanevřel na běžnou léčbu. „Nyní se obracím také na alternativní medicínu. Například akupunkturu. A maličko se posouváme kupředu,“ přiznal Michal serveru Expres.

Michal se se svým životném příběhem podělí i s veřejností - vystoupí v šesti dílech nového pořadu Nova Stars. Tam například prozradí, jak vypadá jeho běžný den, soukromí a co mu kromě této komplikace zásadně změnilo život.

Témata: Michal Jančařík