Sabina Laurinová oslavila padesátiny! Diváci ji milují v seriálech i muzikálech

Laurinová, Sabina 2

Autor: ČTK

9. dubna 2022 9:32

Sabina Laurinová, která v pátek oslavila padesátiny, se představila na několika divadelních scénách, na počátku 90. let například hostovala v Národním divadle nebo v Semaforu. Televizním divákům je známá především jako seriálová herečka, hrála i v muzikálech a věnuje se dabingu a moderování.

Sabina Laurinová se narodila 8. dubna 1972 v Praze, je dcerou režiséra Františka Laurina. V roce 1991 absolvovala pražskou konzervatoř. Hostovala v Národním divadle a v Semaforu, dlouho hrála v Divadle ABC, kde dostala řadu příležitostí v komediálním i klasickém repertoáru.

Diváci si oblíbili její Olivii v inscenaci Večer tříkrálový, ztvárnila Roxanu v dramatu Cyrano z Bergeracu. Věnuje se také muzikálu, zahrála si v představeních Pěna dní, Hamlet, Galileo, Jack Rozparovač, Tři mušketýři nebo Baron Prášil.

Již během studia se věnovala dabingu a rozhlasu a hrála v televizních filmech a seriálech, například Konec velkých prázdnin, Doktoři z Počátků, pohádky Z pekla štěstí. V poslední době byla úspěšná jako vrchní sestra Mery Černá v seriálu Sestřičky Modrý kód, který volně navázal na příběhy hrdinů z Modrého kódu. Několik let moderovala s hercem Pavlem Trávníčkem pořad DO-RE-MI a byla nominovaná na Cenu Františka Filipovského za dabing.

Sabina Laurinová je matkou dvou dcer. Valentýnu má s frontmanem kapely Kabát Josefem Vojtkem, otcem dcery Maji je stomatolog Karel Kameník.

Témata: Sabina Laurinová