Kvitová promluvila! Tohle vzkázala útočníkovi, který ji napadl!

Petra Kvitová 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. května 2018 20:34

Prostějovský okresní soud vzal do vazby muže podezřelého z předloňského útoku na tenistku Petru Kvitovou v jejím bytě. Co na to říká sama Kvitová?

"Je skvělé, že je ve vazbě. Ale nejšťastnější budu, až celý tenhle příběh skončí," řekla novinářům Kvitová na tiskové konferenci před Roland Garros v Paříži a dodala: "Je to pro mě samozřejmě dobrá zpráva, ale celá kauza pro mě skončí pravomocným odsouzením pachatele."

Během přípravy na grandslamové French Open, na němž bude patřit mezi favoritky, ale incident víc řešit nechtěla. "Asi to není nejlepší načasování, ale pořád jde o dobrou zprávu, ne? Měla bych být šťastná. Jsem šťastná," podotkla.

K přepadení došlo 20. prosince 2016, Kvitová při něm utrpěla vážné poranění levé ruky, v níž drží raketu. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Loni v listopadu ale policisté oznámili, že případ odkládají. Pachatele se kriminalistům ani přes stovky podnětů od veřejnosti a rozsáhlé vyšetřování dopadnout nepodařilo, případem se zabývali 11 měsíců.

Kvitová si proto myslela, že už se případ znovu neotevře. "Nebylo to tak, že bych si ze všeho nejvíc přála, aby ho chytili. Soustředila jsem se na svoji ruku, dřela jsem a cvičila. Říkala jsem si, že s tímhle stejně nic neudělám," svěřila se.

Podle informací České televize je útočníkem muž, který má mít vazby na olomouckou drogovou scénu. V minulosti byl údajně vyšetřovaný v souvislosti s útoky na seniory. Kauzu policisté původně vyšetřovali jako těžké ublížení na zdraví, později ji překvalifikovali na zločin vydírání, za což pachateli hrozí pět až 12 let vězení.

Témata: Petra Kvitová napadení