Skupina Jelen pomůže Ukrajině svým největším koncertem v historii

Skupina Jelen

Autor: ČTK

7. dubna 2022 19:18

Skupina Jelen odehraje 10. dubna v pražském O2 universum největší koncert své dosavadní kariéry. Výtěžek věnuje lidem postiženým válkou na Ukrajině. Kromě starších písní na koncertě představí velkou část z nové desky Věci a sny, která vyšla minulý rok.

Novinkou na koncertech kapely Jelen je využití plné bicí soupravy s Vítkem Polákem na rozdíl od předchozího velkého bubnu ozdobeného parožím, který byl jejím typickým poznávacím znamením.

Věci a sny je třetím studiovým albem skupiny Jelen. Na debutové album s názvem Světlo ve tmě z roku 2014 navázala kapela o dva roky později deskou Vlčí srdce, za které získala cenu Anděl v kategorii Skupina roku. Před třemi lety skupina natočila album písní zpěváka Michala Tučného a k nahrávce s názvem Půlnoční vlak přichystala sérii koncertů, kam s sebou vzala i Tučného dceru Michaelu.

Po vystoupení v O2 areně čeká Jelen přes šest desítek koncertů na samostatných akcích i festivalech. "Máme toho spoustu, teď se soustředíme na nedělní koncert, a pak nás čeká naše nejnabitější letní sezona," dodal Polák.

Témata: Skupina Jelen válka na Ukrajině