Fakt jí to sekne! Takhle jste Moniku Babišovou ještě neviděli!

Monika Babišová na první oficiální zahraniční cestě 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. května 2018 9:09

Manželka premiéra Andreje Babiše Monika vyrazila s předsedou vlády na první oficiální zahraniční cestu do Finska. A jak ukazují první fotografie, obléknout se rozhodně umí!

Monika odletěla s Babišem do Finska, kde se setkají s tamním premiérem. Finský protějšek našeho předsedy vlády Juha Sipilä s českou delegací projedná společné zájmy obou zemí v Evropské unii. Babiš chce s finským premiérem mluvit například o rozpočtu EU nebo o reformě unijního azylového systému.

V programu českého premiéra je také česko-finské podnikatelské fórum nebo návštěvy ve finských školách. Babiš rovněž za Česko podepíše memorandum o připojení k činnosti centra pro boj s hybridními hrozbami.

Babiš, kterého na návštěvě ve Finsku doprovází manželka Monika, před cestou mluvil o tom, že se chce inspirovat finským vzdělávacím systémem. Zmínil, že na rozdíl od Česka je učitelství ve Finsku prestižním povoláním. Finské školství by se podle premiéra v demisi mohlo stát vzorem pro reformu českého vzdělávacího systému.

Premiéra čeká také setkání se šéfem finské diplomacie. Hlavním tématem politických schůzek má být spolupráce s Finskem v EU a hledání společných zájmů obou zemí. Babiše zajímá zejména téma migrace nebo rozpočet EU.

Babiš ve Finsku podepíše memorandum, jímž se Česká republika připojí k činnosti evropského centra pro boj s hybridními hrozbami, které funguje v Helsinkách od dubna 2017 pod patronátem NATO a EU. Čeští experti díky tomu získají přístup k postupům, kterými je možné čelit dezinformačním kampaním.

U toho všeho mu bude Monika asistovat, a jak ukazují první fotky, rozhodně reprezentativně. Je vidět, že obléknout se umí a i uživatelé sociálních sítí jsou z jejího vkusu nadšení!

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš